Η θεατρική μας ομάδα, ξεκίνησε το 1992, ανταποκρινόμενη κατ’ αρχήν στην επιτακτική ανάγκη, να δώσει διέξοδο στις καλλιτεχνικές ανησυχίες και να αναδείξει τις δυνατότητες των μελών μας, ατόμων με κινητική αναπηρία, αποδεικνύοντας ότι «Αναπηρία δεν σημαίνει ανικανότητα».

Οραματιστής και πρωτοπόρος, για τα πολιτιστικά δρώμενα στο χώρο των Ατόμων με Κινητική Αναπηρία ήταν ο κος Σπύρος Σταυριανόπουλος, Ιδρυτής και Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου μας. Οραματίστηκε και δημιούργησε τη «Θεατρική μας Ομάδα», στην οποία αφιέρωσε κείμενά του από σκετς έως και ολόκληρα έργα ενώ σκηνοθέτησε πολλά έργα της που ανέβηκαν.

Στην μέχρι σήμερα διαδρομή της η Θεατρική μας ομάδα αναδείχθηκε ο καλύτερος πρεσβευτής των Ατόμων με Αναπηρία και ειδικότερα των κινητικά αναπήρων στην κοινωνία.  Έγινε ο σημαιοφόρος στον αγώνα ανατροπής του μύθου του «μη παραγωγικού ατόμου», αποδεικνύοντας μέσα από τη Θεατρική Τέχνη το μέγεθος των ικανοτήτων τους. Γιατί, άτομα που υπηρετούν το λόγο, την κίνηση, τη μουσική, είναι σίγουρα άτομα με δημιουργικές ικανότητες.

Το θέατρο είναι η παραγωγή ζωντανών απεικονίσεων συμβάντων, παραδοσιακών ή φανταστικών ανάμεσα σε ανθρώπους με σκοπό την επιμόρφωση και ψυχαγωγία των θεατών.

Το θέατρο μπορεί ν’ αγγίξει τον κάθε άνθρωπο πιο έντονα και σε βάθος από κάθε άλλη τέχνη. Η αμεσότητά του είναι μοναδική, ανεπανάληπτη, για οποιοδήποτε θεατή, σε οποιοδήποτε χώρο και χρόνο. Τα γεγονότα, οι σκέψεις, οι ιδέες, τα προβλήματα, ο ενθουσιασμός, η απογοήτευση, η φτώχεια, η φιλία, ο έρωτας, ο πόλεμος, η ειρήνη, το σοβαρό, το γελοίο, το κωμικό, το δραματικό, το μεγαλείο, η παραφροσύνη, το καλό, το κακό, η πατρίδα, το φεγγάρι, η επιστήμη, η βλακεία, η εξυπνάδα, ο πλούτος,  η ερημιά, η ευτυχία, η οικογένεια, η μοναξιά, τα παιδιά, η λογική, η ηθική, το πρόστυχο, το όμορφο, το άσχημο, τα γηρατειά, τα νιάτα, η ζωή και ο θάνατος, όλα αυτά μπορούν να χωρέσουν σε ένα θεατρικό έργο, να μεταφερθούν από τη σκηνή στην πλατεία ακαριαία, να συνταράξουν τον θεατή. Με μέσο μοναδικό και ανεπανάληπτο, τέλειο όργανο και τέλειο χειριστή οργάνου, τον ηθοποιό, το σώμα και τις αισθήσεις του ηθοποιού. Γι’ αυτό και αξεπέραστο στους αιώνες.

Η ομάδα μας απαρτίζεται από άτομα με αναπηρία και άτομα χωρίς αναπηρία, αποδεικνύοντας στην πράξη την παραγωγική συνύπαρξη των ανθρώπων και το γεγονός ότι όταν υπάρχει αγαστή συνεργασία όλα είναι δυνατά!

Οι στιγμές που έχουμε βιώσει όλα αυτά τα χρόνια έχουν χαραχθεί στις μνήμες μας, και μας δίνουν δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε, καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου αυτό το τμήμα να μην αναγκαστεί να τερματίσει την πορεία του, να κατεβάσει την αυλαία του.

Η συμμετοχή όλων σημαντική, συγκινητική. Όλοι μαζί και κανείς δεν περίσσευε και δεν περισσεύει.

Από το θίασό μας πέρασαν πολλοί. Ανάμεσά τους οι Ολυμπιονίκες Χρήστος Αγγουράκης και Νίκος Πατεράκης, που επί χρόνια έδιναν άλλο χρώμα στις θεατρικές μας παραστάσεις, αλλά και άλλοι εθελοντές – εργαζόμενοι, οικογενειάρχες, που αφιέρωναν και αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους, στις πρόβες, στις παραστάσεις, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, προκειμένου να «είμαστε παρόντες» όλα αυτά τα χρόνια. Ο ζήλος μεγάλος, η αγάπη για αυτό που κάνουμε ακόμα μεγαλύτερη, αλλά και η επιθυμία μας για τη συνέχιση του έργου μας, που αφυπνίζει το κοινωνικό σύνολο, ανεξάντλητη.

Ξεκινήσαμε με σκετσάκια και σπονδυλωτές παραστάσεις, με επάλληλες παρουσιάσεις, του θεατρικού λόγου, της χορωδίας και του χορού με αναπηρικό αμαξίδιο. Βλέποντας τις δυνατότητες, ικανότητες, το ζήλο, των μελών μας – κινητικά αναπήρων καθώς επίσης και την επιθυμία και την προσμονή,  όλων όσοι μας παρακολουθούσαν, για επόμενη παράσταση, συνεχίσαμε παρουσιάζοντας  σε όλη την Ελλάδα, έργα μεγάλων συγγραφέων με ωραίες θεατρικές παραστάσεις οι οποίες έ χουν ένα ιδιαίτερο στυλ, κινούμενες μεταξύ επιθεώρησης και μιούζικαλ.