Αναμφίβολα μία από τις σημαντικότερες δράσεις που «καρπώνεται» ο ΠΑΣΥΠΚΑ, είναι η δημιουργία της τέλειας ράμπας πρόσβασης αμαξιδίων, στο Ηρώδειο, το 2004, στην κατασκευή της οποίας πρωτεργάτης ήταν ο επί χρόνια Πρόεδρος του Συνδέσμου μας, κ. Σπύρος Σταυριανόπουλος.

Μηχανικός στο επάγγελμα και ζώντας ο ίδιος τις δυσκολίες και τις ανάγκες ενός ατόμου που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, σχεδίασε την ράμπα με τις σωστές κλήσεις και την πλατφόρμα σε προνομιακό σημείο, δίνοντας τη δυνατότητα σε εκατοντάδες ή ίσως και χιλιάδες άτομα με βαριά κινητική αναπηρία, να μετέχουν του πολιτισμού, στο σημαντικότερο,  αρχαίο θέατρο της πατρίδας μας.

Σε αγαστή συνεργασία με την υπεύθυνη του Ηρωδείου, κα Καίτη Βαβαλέα και άλλους παράγοντες, απέδειξαν πως όταν υπάρχει η θέληση, μπορεί να υπάρξει και η υλοποίηση, χωρίς να «τραυματιστεί» η εικόνα του αρχαίου μνημείου.

Παράλληλα φρόντισε και για τη δημιουργία WC ΑμεΑ, ενώ βρέθηκε και λύση ώστε χρησιμοποιώντας το λιθόστρωτο μονοπάτι, τα αυτοκίνητα των βαριά κινητικά αναπήρων, αλλά και τα ταξί να φθάνουν στην πλατεία του Ηρωδείου.

Στυλοβάτης του αναπηρικού κινήματος ο Σπύρος Σταυριανόπουλος, με το συμμετοχή του στο έργο αυτό, άφησε την ανεξίτηλη σφραγίδα του και στο κομμάτι ΑμεΑ και πολιτισμός.