Οι πολλαπλές δραστηριότητές μας, έχουν αναγνωρισθεί από το σύνολο του αναπηρικού χώρου, από τους κρατικούς φορείς όλων των βαθμίδων, τον πνευματικό κόσμο και από το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Την αναγνώριση του έργου μας, αντικατοπτρίζουν τα βραβεία που μας έχουν απονομηθεί.

Ο ΠΑΣΥΠΚΑ έχει τιμηθεί:

  • Με Αργυρό Μετάλλιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο κεφάλαιο «Οικονομικό & Κοινωνικό Ενσωμάτωση μετάβαση από κλειστή σε ανοικτή απασχόληση».
  • Με το Μετάλλιο της πόλεως των Αθηνών από τον Δήμο Αθηναίων
  • Με το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης του Μοσχάτου, από τον Δήμο Μοσχάτου
  • Με το βραβείο Ακρόπολις 1997 από τους Λάιονς Ελλάδας – Κύπρου

Επίσης Τιμητικές Πλακέτες του έχουν απονείμει: Η Νομαρχία Ξάνθης, οι Δήμοι: Περιστερίου, Ν. Ηρακλείου, Ηλιούπολης, Κερατσινίου, Αργυρούπολης και άλλοι κοινωνικοί και πνευματικοί φορείς, όπως το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο,  και η Πνευματική Εστία Μοσχάτου, για το συνολικό του έργο.

Ιδιαίτερες διακρίσεις έχει αποσπάσει και κατακτήσει το Αθλητικό Τμήμα, που έχει Ολυμπιονίκες, Παγκοσμιονίκες, Μεσογειονίκες, Πανελληνιονίκες σε Ελληνικές, Πανευρωπαϊκές και Παγκόσμιες διοργανώσεις, σε όλα τα αθλήματα. Το αθλητικό του τμήμα καλλιεργούσε και το άθλημα του «Αγωνιστικού Χορού με αναπηρικό αμαξίδιο». Το τμήμα αυτό, λόγω των επιδόσεων του, εκπροσώπησε τη χώρα μας – ως Εθνική Ομάδα – σε πολλαπλές διεθνείς διοργανώσεις. Έχει πλήθος διακρίσεων με κορυφαία την κατάκτηση 3 χρυσών μεταλλίων, 1ος χάλκινου, μιας 4ης και μιας 5ης θέσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο χορού που έγινε στο Boxmeer της Ολλανδίας στις 29 και 30 Μαρτίου του 1997. Λόγω δε της μεγάλης συγκομιδής μεταλλίων κατέκτησε και το Παγκόσμιο Κύπελλο της διοργάνωσης και κατέταξε την χώρα μας πρώτη στην Παγκόσμια κατάταξη.

Το Αθλητικό του Τμήμα σήμερα λειτουργεί με αυτόνομη Διοίκηση με την Επωνυμία Α.Σ. «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», σύμφωνα με το Ν.2725/99.

Επίσης πολλαπλές διακρίσεις έχουν αποσπάσει τα πολιτιστικά του τμήματα και έχουν απασχολήσει τον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.

Δικαίως πιστεύουμε, ότι οι αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες του ΠΑΣΥΠΚΑ θεωρούνται, και είναι, ο «καλύτερος πρεσβευτής» των Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα, γιατί μέσα από ζωντανές εικόνες και πραγματικά γεγονότα, διαμορφώνεται θετική στάση του κοινωνικού συνόλου, εμπεδώνεται το δικαίωμα της ισότιμης συμμετοχής στα κοινωνικοοικονομικά και πολιτιστικά δρώμενα της ζωής της κάθε χώρας και αποδεικνύεται ότι
«Αναπηρία δεν σημαίνει Ανικανότητα»