3η Δεκέμβρη – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι… Είμαστε όμως όλοι ίσοι.

 Η 3η Δεκέμβρη είναι η Παγκόσμια Ημέρα, αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία.

Είναι μια μέρα για να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχουν τα Άτομα με Αναπηρία και να επισημάνουμε την ανάγκη παραγωγής πολιτικών συμπερίληψής τους στην κοινωνία, σε ισότιμη βάση με τους υπόλοιπους συμπολίτες μας.

Ο εορτασμός της 3η Δεκεμβρίου, μας δίνει ένα βήμα, να μιλήσουμε καθαρά και πάνω από όλα να ακουστούμε. Εμείς επιθυμούμε η Πολιτεία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να μας θυμούνται και τις 365 ημέρες το χρόνο και όχι μόνο αυτή τη συγκεκριμένη μέρα.

Η Ελληνική Κοινωνία, θα πρέπει να ευαισθητοποιηθεί περισσότερο σε θέματα που αφορούν στα ΆμεΑ και να κατανοήσει ότι Δεν είμαστε όλοι ίδιοι… Είμαστε όμως όλοι ίσοι.

Σήμερα, μετά την πολύχρονη οικονομική κρίση και την υγειονομική κρίση της Covid 19, που έπληξαν δυσανάλογα τα άτομα με αναπηρία, έρχεται η ενεργειακή κρίση, η οποία προστιθέμενη, απειλεί με φτωχοποίηση τα άτομα με αναπηρία. Είναι λοιπόν ανάγκη άμεσα να ληφθούν μέτρα από την πολιτεία, για την ενίσχυση των ατόμων με αναπηρία. 

Η Ευρώπη αλλάζει!  Ο κόσμος αλλάζει!

Η Χώρα μας πρέπει να αλλάξει, κυρίως σε νοοτροπία και κοινωνική αντίληψη.

Να εκσυγχρονιστεί στην πράξη και να εφαρμόσει  τη Διεθνή Σύμβαση των Δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία, που είναι πλέον Νόμος του Κράτους από τον Απρίλιο του 2012 (Ν. 4074/11-4-2012) και αναφέρεται στο σεβασμό των ατομικών και αστικών δικαιωμάτων του κάθε πολίτη.

Η 3η Δεκεμβρίου είναι ημέρα απολογισμού, ημέρα ελέγχου και διαμαρτυρίας για όσα δεν έγιναν, αλλά και ευκαιρία για να υπογραμμίσουμε και να επισημάνουμε όσα πρέπει να γίνουν, για τη μεγαλύτερη μειονότητα της Χώρας μας, που υπολογίζεται στο 10% των πολιτών της.

Χειροκροτούμε την καθιέρωση της Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία, αλλά ως σημαιοφόρο μιας αντίληψης που θα καλύπτει τα Άτομα με Αναπηρία 365 ημέρες το χρόνο και όχι μόνο την 3η Δεκεμβρίου.

Ελπίζουμε σύντομα, να γίνουν κατανοητά τα παραπάνω και να μπορέσουμε ισότιμα να λειτουργήσουμε και να συνυπάρξουμε όλοι οι πολίτες μαζί, με ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες.

 

Κλείνουμε με το Τρίπτυχο του Συνδέσμου μας, που από το 1992, πρεσβεύουμε και υπηρετούμε:

 

ΜΑΘΕ τις δυνατότητες σου

ΔΕΙΞΕ τις ικανότητές σου

ΑΞΙΩΣΕ την ισότιμη συμμετοχή σου.