3η Δεκέμβρη Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι… Είμαστε όμως όλοι ίσοι.

 

Η 3η Δεκέμβρη είναι η Παγκόσμια Ημέρα, αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία.

Είναι μια μέρα για να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχουν τα Άτομα με Αναπηρία και να επισημάνουμε τις ανάγκες και τον τρόπο συνύπαρξης τους με την υπόλοιπη κοινωνία.

 

Ο εορτασμός της 3η Δεκεμβρίου, μας δίνει ένα βήμα, να μιλήσουμε καθαρά και πάνω από όλα να ακουστούμε. Εμείς επιθυμούμε η Πολιτεία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να μας θυμούνται και τις 365 ημέρες το χρόνο και όχι μόνο αυτή τη συγκεκριμένη μέρα.

 

Η Ελληνική Κοινωνία, θα πρέπει να ευαισθητοποιηθεί περισσότερο σε θέματα που αφορούν στα ΆμεΑ και να κατανοήσει ότι Δεν είμαστε όλοι ίδιοι… Είμαστε όμως όλοι ίσοι.

 

Ειδικότερα σήμερα, που οι συνέπειες της πανδημίας COVID-19 είναι ορατές και στα Άτομα με Αναπηρία, τα οποία υφίστανται όλα τα προβλήματα όπως όλοι άλλωστε οι πολίτες της Χώρας μας.

Είναι άδικο μετά από την πολύχρονη οικονομική κρίση που μας εξαθλίωσε, να πρέπει να επωμισθούμε και τα δυσβάσταχτα βάρη της νέας υγειονομικής και κατ’ επέκταση οικονομικής κρίσης, που βιώνουμε στις μέρες μας.

 

Η Ευρώπη αλλάζει!  Ο κόσμος αλλάζει!

 

Η Χώρα μας πρέπει να αλλάξει, κυρίως σε νοοτροπία και κοινωνική αντίληψη.

Να εκσυγχρονιστεί στην πράξη και να εφαρμόσει  τη Διεθνή Σύμβαση των Δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία, που είναι πλέον Νόμος του Κράτους από τον Απρίλιο του 2012 (Ν. 4074/11-4-2012) και αναφέρεται στο σεβασμό των ατομικών και αστικών δικαιωμάτων του κάθε πολίτη.

 

Η 3η Δεκεμβρίου είναι ημέρα απολογισμού, ελέγχου και διαμαρτυρίας για όσα δεν έγιναν, αλλά και για να υπογραμμίσουμε και να επισημάνουμε όσα πρέπει να γίνουν, για τη μεγαλύτερη μειονότητα της Χώρας μας, που αριθμεί στο 10% των πολιτών της.

Χειροκροτούμε την καθιέρωση της Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία, αλλά ως σημαιοφόρο μιας αντίληψης που θα καλύπτει τα Άτομα με Αναπηρία 365 ημέρες το χρόνο και όχι μόνο την 3η Δεκεμβρίου.

Ελπίζουμε σύντομα, να γίνουν κατανοητά τα παραπάνω και να μπορέσουμε ισότιμα να λειτουργήσουμε και να συνυπάρξουμε όλοι οι πολίτες μαζί.

 

Κλείνουμε με το Τρίπτυχο του Συνδέσμου μας, που από το 1992, πρεσβεύουμε και υπηρετούμε:

 

ΜΑΘΕ τις δυνατότητες σου

ΔΕΙΞΕ τις ικανότητές σου

ΑΞΙΩΣΕ την ισότιμη συμμετοχή σου.