1200 γιατροί έκαναν αίτηση για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας.

Περισσότεροι από 1200 γιατροί κατέθεσαν αίτηση για να ενταχθούν στο Ειδικό Σώμα Ιατρών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας  για να καλύψουν τις 700 θέσεις που έχουν ζητηθεί από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης από την εν λόγω υπηρεσία με στόχο να εξυπηρετούνται άμεσα οι πολίτες με προβλήματα αναπηρίας.

Από το υπουργείο Εργασίας δόθηκε παράταση έως τις 2 Ιουνίου 2024 προκειμένου οι γιατροί που κατέθεσαν τις αιτήσεις για να ενταχθούν στα ΚΕΠΑ, να μπορέσουν να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

«Βάζουμε τέλος στην ταλαιπωρία των ανάπηρων συμπολιτών μας. Περισσότεροι από 1.200 γιατροί άκουσαν το κάλεσμά μας και έκαναν αίτηση, για να ενταχθούν στο Ειδικό Σώμα Ιατρών (Ε.Σ.Ι.) των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Αυτό από μόνο του αποτελεί επιτυχία, όχι μόνο γιατί ο αριθμός υπερβαίνει τον στόχο, που είχαμε θέσει, αλλά και γιατί επιβεβαιώνει τη δέσμευση του ιατρικού κόσμου στον όρκο του Ιπποκράτη», δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, με αφορμή την παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την ένταξη 700 ιατρών στο Μητρώο του Ειδικού Σώματος Ιατρών (Ε.Σ.Ι.) των ΚΕ.Π.Α. έως την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024.

«Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τη χώρα προς το καλύτερο. Αυτό το κάνουμε πράξη σήμερα με τη βελτίωση των υπηρεσιών πιστοποίησης της αναπηρίας και την επιτάχυνση των διαδικασιών», σημείωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

«Ως υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να προωθούμε την ισότητα και τη δικαιοσύνη, διασφαλίζοντας ότι όλοι οι πολίτες απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα, χωρίς διακρίσεις. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε αδιάκοπα για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς» κατέληξε η κ. Μιχαηλίδου.